INCL. #3: eerste World Café ‘Inclusief inspireert’


INCL. #3: eerste World Café ‘Inclusief inspireert’

Ayhan is te onervaren, Cengiz heeft een te moeilijke naam en Yasmin heeft te veel praatjes… Diverse werkzoekenden krijgen nauwelijks een kans. Werkgevers baseren hun oordeel vaak op een vooroordeel. Een gemiste kans. Daardoor kunnen ze talentvolle medewerkers mislopen. Bedrijven die ‘inclusief’ zijn echter niet. Zij geven het juiste voorbeeld en geven alle kandidaten, ook die van niet-westerse afkomst, gelijke kansen.

Kansen geven en nemen

Den Haag Inclusief, een platform waarin gemeente Den Haag en diverse werkgevers participeren, publiceerde in het nieuwe online blad INCL. onder meer de interactieve smoezentest. Voor diegene die precies weet (of juist niet) of Tanja te uitbundig, te eigengereid of juist te lui is. Het digitale magazine gaat over kansen geven en kansen nemen, en toont onder meer videoboodschappen van enkele platformleden en initiatieven van werkgevers als ANWB om studenten aan de werkplekken te laten snuffelen.

Samen met Lindblom PR PA realiseerden Ruud Slagmolen en Len Blonk het concept. Daarnaast verzorgden zij redactie, fotografie, design, techniek en hosting.

Een online blad maakt uw communicatiemix inclusief. Neem contact met ons op

Contact

Uw naam (verplicht)
Uw e-mailadres (verplicht)
Onderwerp
Uw boodschap