REVIEW… blikt terug op congres. Binnen 24 uur!


REVIEW… blikt terug op congres. Binnen 24 uur!

OnderwijsAdvies en Bazalt Groep

Veel scholen vertellen kinderen dagelijks wat hun volgende stap moet zijn. Maar ze moeten hen kennis geven: ze moeten hun leerlingen leren hoe die zichzelf kunnen evalueren. Ze moeten het ‘leren’ zichtbaar maken. Voor het congres rond ‘Visible Learning haalden de onderwijsadviesorganisaties Bazalt Groep en OnderwijsAdvies de Nieuw-Zeelandse professor John Hattie naar de Utrechtse Jaarbeurs.

Hattie is onderwijswetenschapper en sinds 2011 verbonden aan het Melbourne Education Research Institute van de universiteit van Melbourne. Hij is tevens bijzonder hoogleraar Educatie aan de Universiteit van Auckland. Hij deed meer dan duizend meta-analyses van 50.000 onderwijsonderzoeken waarbij hij gegevens verzamelde van ruim 240 miljoen leerlingen wereldwijd. Zijn onderzoek is het meest uitgebreide, op bewijs gerichte, onderzoek naar wat het beste werkt om leerprestaties te verbeteren.

Voor dit congres maakten de organisatoren gebruik van het format van REVIEW. Daarmee konden zij deelnemers vrijwel direct na het congres de online ‘congreskrant’ sturen. Naast een terugblik (in tekst en beeld) op het congres en een interview met John Hattie gaven ook diverse deelnemers hun review op het congres. En wie dat in de Utrechtse Jaarbeurs niet deed, kon dit alsnog in deze online uitgave doen.

Ruud Slagmolen en Len Blonk ontwikkelden het format voor deze congreskrant, realiseerden redactie en fotografie, en zorgden voor design, techniek en hosting. U kunt REVIEW ook inzetten voor uw eigen congres.

Wilt u zelf ook zo’n congreskrant uitgeven?  Neem contact met ons op.

Contact

Uw naam (verplicht)
Uw e-mailadres (verplicht)
Onderwerp
Uw boodschap