5 trends in webdesign

5 trends in webdesign

Ben jij online van deze tijd?

time02:09

Mondriaan wist het al: flat is in. Ofwel: less is more. En ook nu geldt weer de norm: strakke websites met zo min mogelijk grafische onderdelen. Daarnaast krijgt kaartgebaseerde opmaak meer aandacht. Check de trends.

trends6header

Vrijwel elke potentiële klant neust, voordat hij je belt, even op je website. Om alvast kennis te maken met jou en je dienstverlening. Daarom hechten steeds meer bedrijven belang aan hun digitaal imago. De website is immers het ultieme visitekaartje. Om die reden laten ze het ontwerp van hun website over aan een professionele webdesigner. En die kent de laatste ontwikkelingen. Vijf trends!

1. Strak en plat­

De vraag naar strak vormgegeven websites neemt verder toe. Een belangrijke actuele trend is dan ook flat design met zo min mogelijk grafische onderdelen. Mooi, overzichtelijk en bovendien sneller met het laden van de informatie en visuals.

2. Spookknoppen

Geen grote buttons meer, maar fraai vormgegeven knoppen die nauwelijks opvallen. Deze zogenoemde spookknoppen winn­­en sterk aan terrein. Ze zijn deels transparant en worden gecombineerd met grote afbeeldingen en transparante lagen. Daarmee dragen ze bij aan de juiste balans tussen gebruiksvriendelijkheid en esthetiek.

3. Transparante lagen

Ook het gebruik van transparante lagen passen we verder toe. Ze maken de tekst leesbaarder, terwijl de foto of de video op de achtergrond goed zichtbaar blijft. Deze techniek integreren we ook bij onze online bladen en jaarverslagen.

4. Kaartgebaseerde vormgeving

Pinterest heeft kaartgebaseerde vormgeving al ‘op de kaart’ gezet. Professionele vormgevers nemen de trend over en zien steeds meer mogelijkheden. Kaarten kunnen informatie snel en aantrekkelijk op een rij zetten, en zijn een uitstekend alternatief voor huidige elementen zoals sliders.

5. Responsive webdesign

Stichting Kijkonderzoek toonde eerder aan dat de Nederlanders al in 2014 meer internetten via de smartphone en de tablet dan via de pc of de laptop. Bedrijven moeten daarop inspelen en ervoor zorgen dat hun website smartphone- en tabletproof wordt. Ook Google waardeert zulke responsive websites hoger: websites waarbij de vormgeving zich aanpast aan het formaat van het device. Responsive webdesign is daarom eigenlijk geen trend; meer een noodzaak.

Eigentijds webdesign nodig? Bel of mail Len Blonk Check ook de SEO trends in tekst

 

Contact

Uw naam (verplicht)
Uw e-mailadres (verplicht)
Onderwerp
Uw boodschap